PODZIMNÍ OCHUTNÁVKY ŠAMPAŇSKÉHO

Sklizeň v kraji Champagne se dostala již do svého druhého, závěrečného týdne. O víkendu bylo pěkné horko, teploty atakovaly 30 stupňů, a tak to bylo pro brigádníky dost náročné. Máme informace přímo od zdroje a rádi se s Vámi o ně při ochutnávkách podělíme. Názory na kvalitu hroznů letošní sklizně se různí, více bude jasno až po první fermentaci, kdy budou mít vinaři k dispozici tiché víno aktuálního ročníku 2019.

Po prázdninových měsících, které byly u nás věnovány hlavně ochutnávkám soukromým, bychom Vás rádi pozvali na další pravidelné ochutnávky šampaňského. Budeme se v nich opět postupně samostatně věnovat našim vinařům.

Nezapomeňte prosím také na využití již zakoupených poukázek na degustaci (zkontrolujte si platnost) a na možnost objednání soukromých ochutnávek, kde si můžete zvolit program i šampaňská přesně podle Vaší chuti a nálady.

A nyní již k samotným ochutnávkám. Budeme se na Vás těšit v následujících termínech:

Pondělí 30. září od 19:00 – Champagne André Chemin

Ve vinařství André Chemin, kterému bude věnována tato ochutnávka, měli letos opravdu důvod k radosti. Jejich BLANC DE NOIRS dostal v hodnocení časopisu Decanter málo viděných 97 bodů a platinovou medaili. To je opravdu pěkný úspěch, obvykle na takové hodnocení nedosáhnou ani vína ročníková. I na základě toho také odeslali svoji první dodávku do Austrálie. Eva Chemin, manželka vinaře, se dostala do zajímavé knihy rozhovorů o Češích žijících dlouhodobě ve Francii s poetickým názvem „Bez práce nejsou bagety“. A určitě musíme ještě jednou zmínit jejich „mořské šampaňské“, které máme opět k dispozici. Jako dárek je ideální.

Čtvrtek 10. října 2019 od 19:00 – Champagne Decotte-Augé

Klasifikací Grand Cru (tedy nejvyšší) se v kraji Champagne může pyšnit jen několik vesnic. Vesnička Mailly Champagne mezi ně patří a tedy i náš vinař Eric Decotte. Eric měl letos velké problémy s brigádníky, které sehnal skutečně až na poslední chvíli. Z loňské bohaté úrody také po dlouhé době připravil tiché červené víno, u kterého bohužel platí, že nejvhodnější doba na otevření lahve nastane až za několik let. Vinařství Decotte-Augé bylo založeno v roce 1920 a v rámci ochutnávky Vám nabídneme třeba ročníkové CLOS VILLAGE 2011.

Středa 23. října od 19:00 – Champagne Boude-Baudin

Tato ochutnávka bude věnována vinařství Boude-Baudin z vesničky Cormoyeux. Vinařství je známé tím, že jejich lahve zrají ve sklepě dlouhou dobu, a to nejenom v případě ročníkových šampaňských. Třeba populární BRUT NATURE (zcela bez přidaného cukru) leží ve sklepě minimálně 5 let. Benjamin Boude, nejmladší člen vinařské rodiny, čeká brzy již druhého potomka a postupně se začíná připravovat na převzetí vinařství. Možná Vás zaujme, že Benjamin hraje vodní pólo za klub z Épernay.

Ochutnávky se budou konat v naší prodejně pod Vyšehradem na adrese Vratislavova 21/26, Praha 2.

Cena za osobu je ve všech případech 690,- Kč.

Ochutnávky jsou v malé skupině do 8 osob a ochutnáte 5 vzorků šampaňského. K tomu připravíme malé občerstvení a hlavně spoustu zajímavostí ze světa bublinek.

Rezervujte si prosím svá místa co nejdříve na níže uvedených kontaktech.

Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se na Vaši návštěvu!

Michaela Barošová a Martin Tomaides