Naše logo

Řeklo by se, že je to jednoduché. Prostě oslovíte grafika s nějakou základní představou a zbytek je na něm. Málokdy se však stane, že je to „ono“ hned napoprvé. Každý grafik je i umělec a snaží se do loga samozřejmě dostat i svůj pohled. Následují různě dlouhé diskuse, kde se navzájem ovlivňujete, hrany se obrušují a na závěr dospějete k názoru, že takhle to vypadá nejlépe. Chtěli jsme do loga zahrnout věci typické pro oblast Champagne, ale tak, aby to zároveň nevypadalo jako když kočička s pejskem pekli dort. Jak se nám to podařilo, můžete posoudit v záhlaví našich stránek a také na přiložených obrázcích.

A z čeho je naše logo tvořeno? Samozřejmě nechybí nápis „Champagne“, který mluví sám za sebe. Je tam název webové stránky, na které se právě nalézáte, dále pak jedna láhev výborného šampaňského uložená v pupitru (stojan, kde se odstraňuje usazenina z vína). Celé je to uzavřeno ve víčku, které kryje vršek korkového uzávěru lahve.

Toto plechové víčko je vyhledávaným sběratelským artiklem. Každoročně již od roku 1989 se vždy 11. listopadu ve vesničce Vertus (zhruba 50 km jižně od Remeše) koná velká burza sběratelů těchto zajímavých předmětů.